Català / Français  ·  TEL. 731175 · EMAIL ad2eenc@educand.ad
Català / Français  · 

Som Escola Associada de la Unesco


2 Fotos

Som Escola Associada de la Unesco


Les Escoles Associades de la Unesco van néixer el 1953 amb l'objectiu de fomentar la cooperació i la pau internacionals a través de l'educació escolar.  Actualment participen en aquest pla més de vuit mil cinc-cents centres d'ensenyament de tot el món i de tots els nivells d'educació. La nostra escola forma part de la xarxa d'Escoles Associades de la Unesco des del maig del 2007.

Les escoles associades inclouem en el nostre Projecte Educatiu temes com ara els problemes mundials i el paper de l'ONU en la seva resolució, la difusió i el respecte dels drets humans, l'anàlisi dels problemes medioambientals, el coneixement d'altres països i cultures, entre d'altres. L'activitat de l'escola, juntament al del Pla d'escoles associades se centra, per tant, en aquests dos aspectes:

  • Elaboració i realització de treballs experimentals i programes especials, per tal d'establir nous mètodes, tècniques i materials d'ensenyament destinats a l'educació per a la comprensió internacional.
  • Facilitar intercanvis d'informació, correspondència, material didàctic, estudiants i personal docent entre escoles de països diferents.

Actualment, la Xarxa d'escoles associades està formada per més de 7.000 centres d'ensenyament de tots els nivells educatius (infantil, primària, secundària, universitari) d'arreu del món. Tots aquests centres incorporen aquests quatre temes en la seva activitat educativa:

  • La pau, els problemes mundials i el paper de les organitzacions del sistema de les Nacions Unides per resoldre'ls.
  • La difusió i el respecte dels drets humans.
  • El coneixement dels altres països i les altres cultures, partint de la valoració de la pròpia.
  • L'anàlisi de l'ésser humà i el medi.

Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO: http://www.unesco.ad/